Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revanschen

Annons

Evi spurtbesegrade olympiatvåan i skiathlon, Katerina Neumanova från Tjeckien, och tog sin första individuella världscupseger sedan november 2002, då hon vann fem kilometer i Kiruna.

- När jag inte fick starta på min favoritdistans i Turin kändes det naturligtvis oerhört tungt. Därför känns den här segern desto roligare. Det var jätteskönt. Min strategi var att inte vara allt för långt efter, sa den 25-åriga tyskan från Reit im Winkl.

Det var hon inte heller utan fanns med i tätgruppen vid depåstoppet för skidbyte.

- Och skatedelen gick jättebra, jag fick en bra resa och hade mycket bra skidor.

- Det får jag tacka mina servicemän för, de valde ut rätt par skidor åt mig, sa Evi, som inte har några märkvärdiga mål inför resten av världscupen:

- Nej, jag ska bara försöka åka så bra som möjligt i varje tävling.

Neumannova, slagen med fyra tiondelar, var trots allt nöjd med reprisen på OS-placeringen.

- Jag hade ingen speciell taktik, jag hade ingen aning om var jag stod. Dels har jag varit sjuk och dessutom har det varit många åtaganden för sponsorer plus en hel del hyllningar hemma i Tjeckien.

- Varför jag förlorade spurtstriden? För att jag inte var snabb nog, sa tjeckiskan som såg fram mot lördagens tremil i Holmenkollen.

- Det är min favorittävling. Även om jag är osäker på var jag står just nu, jag har tränat dåligt efter OS, ska det bli kul.

Det ska tilläggas att kanadensiskan Beckie Scott blev trea och olympiamästarinnan Kristina Smigun hamnade på en blygsam 16:e plats, besegrad av bland annat två svenskor.

HANS DAHL ESBJÖRN JOHANSSON

Mer läsning

Annons