Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revansch för Djurgården - planenligt för favoriterna

Annons

Efter 5-0 i första perioden fick Stockholmslaget en enkel resa till 5-3-segern och en kvittering till 1-1 i kvartsfinalserien.

För finaltippade Frölunda och Färjestad går det mesta planenligt. På måndagskvällen gick båda lagen fram till 2-0 i matcher mot Modo respektive Leksand.

Kvartsfinalernas mest hetlevrade möte är det mellan Djurgården och HV 71, där HV:s seger med 4-0 från i lördags följdes av en känsloladdad debatt och ett infekterat efterspel.

Upprinnelsen från i helgen var situationen när Djurgårdens Christian Eklund hakades fast av HV-backen Per Gustafssons klubba. Eklund svarade med en bandysving mot Gustafsson, träffade honom på kinden och fick matchstraff samtidigt som Gustafsson tog sig blödande av isen för omplåstring.

Det slutade inte där.

HV-folket rasade, sportchefen Dag Larsson skickade in en anmälan - och Djurgårdstränaren Niklas Wikegård kontrade med att anmäla Per Gustafsson för en incident i en match för snart två veckor sedan.

På måndagskvälle

saknades Eklund, avstängd under utredning. Men hettan fanns kvar.

- Det här har varit en bra tändvätska för hela laget, sade Djurgårdens sportchef Mats Waltin till Comhem efter den första perioden.

Resultatet fick han se på isen, där Djurgården var förkrossande överlägset och gick fram till 5-0 efter första perioden.

Därefter var Djurgården aldrig hotat.

För elitseriens tabelletta Frölunda går det mesta enligt planerna, vilket innebar att de gick fram till 2-0 i matcher.

Hemma i Scandinavium stod Frölundaveteranen Patrik Carnbäck för det avgörande 4-3-målet mot Modo, efter 13 minuter av den andra perioden.


TT

Mer läsning

Annons