Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektlöst av Mora

Annons

Luleå Hockey och Coop Arena är en fruktad kombination även för de mest meriterade storheterna i elitserien. Dock inte för Mora, som kom utan förutfattade meningar.

Den respektlösheten visade sig vara befogad.

Mora var det bättre laget från start till mål och vann rättvist.

- Men jag var tvingad att ta till brösttonerna i pausen mellan andra och tredje perioderna. Jag upplevde att vi var för bekväma och var på väg att tappa en match som vi hade alla chanser att vinna. Vi mötte ett blekt och tandlöst Luleå. Det brukar inte vara så här i Luleå, sa tränaren Harald Lückner när han analyserade matchen.

De brösttonerna gav resultat. Lückner lyckades väcka sina spelare, som avrundade matchen med att vinna tredje perioden med 2-1.

En smula nervigt i Moraleden blev det dock under matchens slutskede.

Först åkte Peter Nolander ut 2+10 minuter när matchuret visade 57.26. Klockan hann bara ticka fram till 58.44 när Shawn Horcoff drog på sig 2+20, det vill säga matchstraff. Det här öppnade för Luleå, som tilläts spela sex mot tre.

Närmare än ett reduceringsmål, med 42 sekunder kvar, kom emellertid inte Luleå.

Lückner och hela Moragänget kunde pusta ut och håva in tre välförtjänta poäng.

För lagkaptenen Magnus Sandberg blev resan till Luleå det stora lyftet.

Magnus har kämpat och slitit men mer än tre passningspoäng hade det inte blivit innan Luleå. Nu fick kapten Magnus nöjet att visa vägen med sitt 1-0-mål och sedan också sätta pricken över i:et med 4-2.

- Strunt samma vem som gör målen. Vi är ett kollektiv som arbetar för att Mora IK ska vinna matcherna, kommenterade Magnus sina fullträffar.

- Den här segern kan komma att visa sig oerhört betydelsefull den dag som tabellen slutligen ska räknas samman. Skillnaden mellan slutspel och platserna under det strecket kommer att vara minimal, tror Magnus.

Annars var det ett slitet Mora som tog sig samman för att tömma de sista krafterna innan det väl- behövliga speluppehållet.

- Vi har varit slitna den sista tiden. Nu gick vi på de sista dropparna, men det räckte mot ett Luleå som var oväntat tamt, tyckte Magnus, en av många framstående spelare i överraskningslaget Mora.

Målvakten Tero Leionen gjorde en praktmatch, och när det hettade till mot slutet och Luleå plötsligt insåg allvaret gjorde Tero en rad jätteparader.

Backarna Andreas Lilja och Pavel Skrbek var resar i dubbel bemärkelse, men Adam Andersson gjorde också en strong insats.

Två kedjeformationer drog extra tunga lass. Det var dels den med Shawn Horcoff, Daniel Cleary och Anders Nilsson och dels den med Magnus Sandberg, Marcus Eriksson och Peter Nylander.

Men, som Magnus Sandberg sade; det var kollektivet som slet för det gemensamma målet; seger och tre nya poäng till Mora IK.

Så riktigt så.
LULEÅ-MORA 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

Första perioden: 0-1 (1.14) Magnus Sandberg (Peter Nolander), 1-1 (17.20) Mikael Renberg (Jaroslav Obsut, Tuukka Mäntylä) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (6.26) Anders Nilsson (Henrik Petré), 2-2 (9.14) Justin Williams (Thomas Berglund).

Tredje perioden: 2-3 (5.57) Marcus Eriksson (Shawn Horcoff) spel fem mot fyra, 2-4 (12.32) Magnus Sandberg (Henrik Petré, Adam Andersson), 3-4 (19.18) Jaroslav Obsut (Jonas Nordquist) spel fem mot tre.

Skott: 40-36 (13-9, 11-13, 16-14).

Utvisningar, Luleå: Johan Fransson 2, Thomas Koch 2, Jaroslav Obsut 2.

Mora: Shawn Horcoff 2+20, Peter Nolander 2+10, Pavel Skrbek 2, Andreas Lilja 2, Daniel Cleary 2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 5 122.

TORSEN WIKLUND

Mer läsning

Annons