Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rent bedrövligt"

Annons

- Jag är förvånad över de strategiska misstag som gjorts när det gäller spelarförvärv. Det är bara att konstatera att de utländska spelarna, framför allt tjeckerna, har underpresterat. De har bara blivit sämre och sämre.

- Det verkar som om tjeckerna inte är lika lojala som till exempel finnarna.

Enligt vad Bengt Sääf erfarit har Leksand betydligt högre lönekostnader än Mora.

- Då är det ännu mer ofattbart att man i Leksand gjort så många dåliga värvningar. I förhållande till utbetald lön har Leksand fått för lite kompetens.

Hans uppfattning är att sportchefen Anders Carlsson är den som i första hand ska skyllas för det.

-Men han har både Jonas Bergqvist och styrelsen över sig.

- "Masken" har suttit för länge och det borde ha skett en förändring redan under fjolårssäsongen.

För många dåliga utlänningar och för få egna spelare med hjärtat i klubben är den situation Leksand hamnat i, enligt Sääf.

- Problemet är att klubben inte lyckats skapa en kärna med spelare utan släppt iväg många duktiga killar till andra klubbar.

Han inser att det kan vara svårt att locka framför allt yngre spelare till en liten ort som Leksand men bättre utdelning än så här har han förväntat sig.

- Leksand är inte för litet för elitserien. Mora är bara lite större och har visat att det går att ta sig till slutspel även om man inte finns i en stor stad. Får man bara rätt mix av spelare så...

Sääf har med förvåning noterat att Leksand bara blivit sämre och sämre under säsongen.

-Försvarsspelet är ju rent bedrövligt och jag förstår inte att Curre Lundmark inte släppt fram ungdomarna Petter Ullman och Niklas Andersén.

-Leksand behöver elitserien och elitserien behöver Leksand men nu ser det helmörkt ut. Det finns ingen klubb som har samma enorma uppbackning. Men nu börjar det nog naggas i kanten.

Bengt Sääf hoppas på nye sportchefen Mikael Lundström:

- Han blir en viktig kugge när det gäller att bygga ett lag för framtiden. Jag hoppas att det inte blir några panikköp. Det måste till en ny trend i Leksand.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons