Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordturnering

Annons

- Och man ska i det sammanhanget komma ihåg att flera av spelarna hade två eller i vissa fall tre klasser att kriga i.

- Så det har varit full fart hela tiden, konstaterar Nino.

Med årets siffror i åtanke kan man också konstatera att Borlänge Indoor Open nog tagit över som det största evenemanget på den här nivån i distriktet.

- Jag tror det. Falun har ju sin elittävling på Sverigetouren. Men på den här nivån finns det nog ingen som är större, tippar Gerbino.

Som under slutveckan också i egenskap av Borlänge TK:are kunde notera två klassegrar för hemmaklubben.

Petra Engblom svarade för den ena genom att vinna finalen i F12-klassen över Falu TK:s Anna Backer-Meurke. Den andra tog Conny Eriksson i herrsingel B.

En "halv" seger att lägga till förra helgens herrsingeltitel kunde också Oskar Jacobsson plocka till sig. Det var i dubbel tillsammans med Lars Karlsson från Falun. Paret besegrade i finalen Peter och Daniel Ljungkvist från Falun med klara siffror.

Falu TK fick för övrigt också fler dubbelframgångar.

Jonas Eriksson toppade herrdubbeln tillsammans med Ludvika TK:s Mattias Kindström, som också var partner till en annan FTK:are, Erik Wallin-Öhman, i segerkonstellationen i HD 18.

Ur hemmasynvinkel kunde under slutveckan också noteras finalplatser i både flicksingel 16, där dock Emelie Granstedt precis som i damsingelfinalen förra helgen besegrades av Gefle TK:s Hanna Eriksson, samt i pojkdubbel 14, där Mårten Engblom/Robin Gerbino inte orkade stå emot starkaGävleparet Sandberg/Jonsson, singelfinalisterna i PS 14 således.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons