Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstor gymnastiktävling på Lugnet

Annons

Deltagarna är från tio år och uppåt och indelade i två grupper, yngre och äldre. 48 lag med elva gymnaster i varje lag tävlar i tre olika discipliner.

Grenarna är: Tumbling, trampett och fristående. Tumbling är volter och skruvar på tumblinggolv. Fristående är dans med akrobatik- och balansmoment.

Från Dalarna deltar Gymnos, Bjursås och Borlänge. Största hoppet står till Gymnos i klassen äldre flickor.

- Eftersom tävlingsformen är helt ny, så vet vi inte riktigt var vi står, men vi har duktiga flickor, så vem vet, kanske kan vi vara med och slåss om medaljerna, säger Tove Jäderberg, tävlingsledare och ledare för flicklaget.

Finalerna avgörs på lördag och söndag eftermiddag.

- Det här är den första tävlingen efter det nya reglementet, vilket betyder mycket nytt för både tävlande och domare, berättar Tova Jäderberg.

Vid tävlingen kommer också ett tv-team att finnas på plats. Anledningen är att Halmstad Frigymnasters pojklag är "lillalaget". De följs av Lilla Sportspegeln under hela hösten, och tävlingen i Falun är höjdpunkten för de killarna.

- Det är en stor tävling för oss i Gymnos, en av de största klubben arrangerat. Vi började planeringen redan i våras och under hösten har arbetet accelererat, berättar Carola Ericsson, föreningsansvarig i Gymnos.

- Vi har varit flera arbetsgrupper som jobbat med tävlingen, kost- och logigruppen har nog haft den tyngsta arbetsbördan, säger Carola Ericsson, inför helgens stora gymnastikfest i sporthallen på Lugnet.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons