Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsnabb karriär av Mikael

Annons

Efter hans starka matcher under försäsongen har förbundskaptenen Stefan Pherson kallat Mikael till U 19-landslagets träningsläger i Edsbyn om en vecka.

- Jättekul att vara med i truppen i alla fall, säger Micke som dock tvingades avstå säsongens första träning på stor is i går.

Han låg hemma i sjuksängen.

Förbundskapten Pherson:

- Jag har ju följt Micke en hel del tidigare. Men under de matcher jag sett honom i höst har han utvecklats mycket, framför allt i speluppfattningen. Han är en talang men kan nog bli riktigt bra redan i år.

- Över huvud taget är det kul att klubbarna tycks släppa fram många unga spelare den här säsongen. Skälet är förstås ekonomin men effekten positiv för svensk bandy.

Sammanlagt har Stefan kallat 28 spelare till Edsbyn nästa måndag-onsdag.

- Mitt mål är att försöka ta en plats i det slutliga landslaget, säger Micke som, förutom speluppfattningen, tycker han utvecklats även i ett annan avseende:

- Tempot, förstås. Allt går ju så oerhört mycket fortare än jag varit van vid sedan tidigare.

Ett annat mål är förstås att försöka ta en plats i Falu BS.

- Jag har ju fått spela en hel del under försäsongen så, det ser väl ganska lovande ut. Visst siktar jag på spel i allsvenskan också.

Det ska tilläggas att Mikael under träningsmatcherna haft en offensiv roll på BS fyrmannamittfält och skött den med beröm godkänt.

Fakta | Mikael Olsson|

Ålder 18.

Yrke: Affärsbiträde.

Klubb: Falu BS.

Bor: Rättvik.

Aktuell: Uttagen i truppen till U 19-landslagets träningsläger i Edsbyn.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons