Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsiffror i Intersportloppet

/

Förra året var det premiär för Intersportloppet, med start i Oxberg och mål utanför Moraparken, 44 kilometer i klassisk stil.
Då kom 540 åkare till start.
På lördag är det dags för den andra upplagan, och tävlingen har växt så det knakar. Nu har man närmat sig 800 deltagare.

Annons

– Ja, det är ett stort intresse. Intersportloppet är ett seedningslopp för Vasaloppet och många vill köra i vasaloppsterrängen, säger tävlingsledaren Robin Johansson.

Jimmie Johnsson vann herrklassen förra året.

Och Jimmie tillhör storfavoriterna även i år.

– Ja, jag ska försöka försvara fjolårssegern. Intersportloppet är en kul tävling. Sedan är det bra att få tävla i vasaloppspåret, känna på terrängen, menar Johnsson.

Jimmie tävlade tidigare för Falun-Borlänge. Men från och med den här säsongen kör han för långloppslaget Team Exspirit.

Och han har fått en kanonstart i sitt nya team. I säsongens första internationella långlopp, Jizerska Padesatka i tjeckiska Liberec, spurtade Jimmie ner norrmannen Jörgen Aukland och tog andraplatsen bakom hemmaåkaren Stanislav Rezac.

– Jag har känt hela hösten och vintern att jag tagit flera steg framåt, för första gången på flera år. En sak som jag tror bidragit till utvecklingen är klubbytet till Team Exspirit där jag trivs otroligt bra, menar Johnsson.

Intersportloppet kolliderar inte bara med Norrbärke Ski Marathon utan även med Dolomitenlauf i Österrike.

Men Jimmie väljer alltså Intersportloppet, och det har sin förklaring.

– Jag satsar på Ski Classic, de sju loppen som avgörs i klassisk stil Dolomitenlauf, som ingår i FIS Marathon Cup, struntar jag i eftersom den avgörs i den fria stilen.

Även SM i Östersund kommande vecka står Jimmie över. I stället blir det Marcialonga, där han får en första chans att mäta sig mot norske storstjärnan Petter Northug.

Mer läsning

Annons