Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmannen

Annons

Örgryte-hopparen svarade för sin bästa serie någonsin med 17.55-17.49-16.74-17.64 och 17.54 i sina fem godkända hopp.

Och fjärde omgångens övertrampshopp var riktigt långt.

- Det var några centimeters övertramp, men det kändes som om det låg runt 17.90.

Just jämnheten är Christians styrka. Han har legat kring 17.50 i nästan varenda tävling i sommar och i EM i München är det bara britten Jonathan Edwards som kan sno guldet från Olsson.

- Men det finns andra hoppare som kan hoppa bra i mästerskap också. Jag tror det kommer att krävas upp emot 18 meter för att ta guld i EM.

Och längder upp emot 18 meter har han i kroppen.

- Det tror jag. När jag hoppade 17.80 inomhus i vintras kändes det direkt att det var en fullträff. Den fullträffen har jag inte haft i något hopp utomhus.

Sveriges övriga guldhopp i EM, höjdhopparna Kajsa Bergqvist och Stefan Holm, visade också att vi kan vänta mycket av dem i EM.

Båda vann på nya banrekord - Kajsa på 1.96 och Stefan på 2.31 - men Holm tog tre hopp på sig för att klara både 2.28 och 2.31.

- Lite spänning ska man bjuda på, men visst hade jag gärna tagit 2.28 och 2.31 i första så jag hade haft lite mer kraft kvar i försöken på 2.35, säger Holm.

I sista försöket var han dock nära att klara 2.35.

- Men jag hade lika gärna kunnat stanna på 2.22 och fått smita ut bakvägen.

Guldhoppen Olsson, Holm och Bergqvist visade alltså bra form och det gjorde även Johan Wissman som vann 200 meter på 20.61 och Philip Nossmy som vann 110 meter häck på 13.65.

- Men även Patrik Kristiansson som vann stav på 5.51gav bra formbesked, säger förbundskaptenen Ulf Karlsson.

En del negativa besked fick också förbundskapten Karlsson. Mattias Sunneborn hoppade bara 7.56 i längd och kvalade inte in till EM.

Jimisola Laursen fortsätter att ha det tungt på 400 meter och sprang in på 46.22 - långt från hans svenska rekord på 45.54.

- Lossnar det inte för Jimisola i nästa vecka springer han bara i långa stafetten och inte individuellt i EM, säger Ulf Karlsson.

- Det finns även några till som bör känna efter om de har något i EM att göra. Det finns några jag ska ha ett snack med, fortsätter Karlsson.

Räkna dock med ett 50-tal i den svenska EM-truppen och målsättningen på fem medaljer står fast.

- Tog Norge fem medaljer i EM 1994 vore det väl sjutton om inte vi skulle klara det den här gången, säger Karlsson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons