Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordhopp av Johan

Annons

OBERSTDORF, TYSKLAND.

I torsdagens träningsomgång slog Johan till med ett hopp på 202 meter, det längsta hoppet någonsin av en svensk backhoppare.

Bäst tidigare var Kristoffer Jåfs med ett hopp på 197 meter från Planica för tre år sedan.

I första hoppet hade Johan 175 meter, i det andra 190 meter innan han slog till med 202 meter i det tredje träningshoppet, för övrigt det längsta hoppet i den omgången.

Många av de främsta hopparna fanns inte på plats, men Johans femte plats totalt i träningsomgången, bådar gott inför världscuptävlingarna i morgon och på söndag.

Noriaki Kasai, Japan var totalbäst i träningshoppningen, längsta hoppet på 207,5 meter noterades av tjecken Jakub Janda.

Johans klubbkompis i Holmens IF, Andreas Arén, hade hoppserien 150,5-159,5-163 i träningshoppningen.

Hanna

opererad

u Korsbandet i det högra knäet var i princip helt av, men ledbanden var intakta och operationen gick bra. Det innebär att fotbollslandslagets anfallsstjärna Hanna Ljungberg - om läkningen går väl - kan träna med fotboll igen om tre månader.

- Operationen kunde inte ha gått bättre, säger damlandslagets läkare Johan Leandersson efter torsdagens ingrepp i Stockholm.

"I princip omgående" kommer Ljungberg, 24, att börja rehabiliteringen för att stärka upp knäet och musklerna runt omkring. Relativt snart kommer hon också att kunna inleda fys- och konditionsträning.

- Jag är glad att ha operationen bakom mig. Nu är siktet inställt på OS, säger Ljungberg i en kommentar via sin pressansvarige, Mattias Brännholm.

- Jag är verkligen sugen på att börja träna igen, men jag vet att jag måste låta kroppen läka för att det ska bli bra.

Det var den 23 januari som Ljungberg vred till knäet och skadade korsbandet på en av Umeå IK:s träningar. (TT)

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons