Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordförlusten

Annons

Inför säsongen så hade föreningen Leksands IF ishockey med de två dotterbolagen 3 871 883 kronor i eget kapital. I slutet av säsongen hade den summan, trots förlusten i föreningen, ökat till 35 742 235 kronor.

Ekomomiansvarige Anders Östling förklarade för åhörarna:

- Under säsongen köpte Leksands kommun nio procent av aktierna i Leksands IF Fastighets AB. Betalningen för dessa aktier bestod av en så kallad apportegendom i form av de två ishallarna, Ejendals Arena och LRF-hallen. Dessa värderades till 39 miljoner och det värdet tillfördes det egna kapitalet i fastighetsbolaget.

- Föreningens andel av det egna kapitalet i det samägda fastighetsbolaget uppgår till 35 miljoner kronor vilket förklarar det stora ökningen av det egna kapitalet i koncernen.

Inför räkenskapsåret 04/05 budgeterade föreningen med en omsättning på 41 065 000 kronor och ett nollresultat vilket till slut blev en omsättning på 44 132 153 och en förlust på 3 500 000 kronor.

- Anledning till förlusten, beror till största delen på att kostnaderna för spelartruppen blev högre än budgeterat enligt Anders Östling.

Till nästa år beräknar föreningen att nå den rekordstora omsättningen på 60 750 000 kr samt att göra ett nollresultat. Kostnaderna för spelartruppen ökar enligt budget med 13 000 000 kronor till 46 400 000 kronor vilket kan jämföras med säsongen 03/04 då Leksand lade 35 530 000 kronor på löner.

Jonas Bergqvist fick frågan om han började se slutet på sin karriär i Leksands IF i och med att föreningen nu rustats inför framtiden.

- Det blir en senare fråga. Efter varje säsong ställer jag mig frågan om motivationen håller för ett år till.

Sportchefen Anders "Masken" Carlsson informerade de närvarande om sportkommitténs arbete med lagbygget inför säsongen 05/06.

- Vi har försökt värva spelare med anknytning till Dalarna, men det finns helt enkelt inga sådana på spelarmarknaden just nu.

- Med det här laget etablerar vi oss i elitserien, men nöjd med laget blir jag aldrig förklarade "Masken".

Årsmötet omvalde styrelsen, revisorerna och valberedningen.

Inga spelare avtackades i samband med årsmötet.

Fakta | Leksands styrelse

Nils Erik Johansson, ordförande

Ulf Bergkvist, ledamot

Tomas Jansson, ledamot

Rune Joon, ledamot

Gunnar Bäckström, ledamot

Kent Lövgren, ledamot

Per-Olof Carlsson, suppleant

Bo Heyman, suppleant

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons