Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddeltagande i snösäkert Gränges

Annons

- Blir det 400 så är det rekord. I fjol hade vi 340 anmälda, nu har vi redan 300 föranmälda och sedan tillkommer ju alla efteranmälningar, säger en mycket nöjd tävlingsledare och tillika ordförande för IFK Grängesbergs skidsektion, Henrik Hammargren.

- Jättekul för klubben att så många kommer.

Anledningen till rusningen till Grotfalletområdet går delvis att stava i det faktum att IFK Grängesberg där kan bjuda på utmärkta förhållanden.

- Vi har haft natursnö den senaste månaden och har lagt ner mycket tid på att spåren ska vara åkbara, berättar Henrik Hammargren.

I och med det idoga spårarbetet har man fått till en kompakt grund, som blandat med den nyfallna snön bildar ypperlig skidmiljö.

- I första hand ser vi det här som en ungdomstävling, men vi ser också ut att få ett rejält startfält i H21-klassen och det kommer även en del duktiga damer, säger Henrik Hammargren.

Han har inte riktigt kläm på namnen på de anmälda, men tror sig veta att tidigare vasaloppsvinnaren Daniel Tynell, Grycksbo IF, ska komma till start liksom en kvinnlig landslagsåkare.

Därtill kan läggas att IFK Grängesbergs eget intressanta damjuniorstall får en chans att visa upp sig på hemmaplan, möjligen undantaget Malin Borg som dras med ryggproblem.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons