Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord- intresse för Orsakajt´n

Annons

- Förhandsintresset för Orsakajt´n har nog aldrig varit så stort som inför årets midsommartävling, säger Christina Gulis, som har hand om anmälningarna.

Orsakajt´n arrangeras för 26:e gången och ett tiotal löpare har deltagit under alla åren. Men det är främst de yngre klasserna som växer kraftigt tillsammans med de rena motionsloppen.

- Kajt´n har blivit en hela familjens angelägenhet, konstaterar Christina glatt, där deltar barnbarn tillsammans med föräldrar och mor- och farföräldrar och det har för många blivit en lika viktig tradition att genomföra som eftermiddagens fortsatta firande kring midsommarstången.

Orsakajt´n brukar locka 700-800 deltagare och Christina Gulis tror att den siffran kan komma att slås i år av det tidiga intresset att döma. Men avgörande är främst vädret inför och under tävlingsdagen.

- De allra flesta avvaktar väderleksrapporten och väntar i det längsta med att anmäla sig. Men blir det finväder tror jag på rekord.

Det går åt en hel del funktionärer för att kunna ta väl hand om alla tävlande på sträckor från 700 meter till 24 kilometer. Löpare och cyklister.

- Funktionärer är en bristvara, konstaterar hon, det finns en trogen stab som ställer upp varje år med tävlingsledaren Lasse Liljedahl i spetsen. Men vi ser gärna att fler och helst många unga anmäler sitt intresse för att hjälpa till med någon av alla de uppgifter som finns att utföra.

- Det är faktiskt en kul förmiddag tillsammans med positiva deltagare, slutar Christina Gulis, man är klar under tidig eftermiddag och behöver inte inkräkta på det traditionella midsommarfirandet.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons