Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord för Moraspelen

Annons

Tidigare år har Moraspelen avgjorts veckan efter midsommar.

Men i år flyttade man fram datumet.

Förhoppningen från friidrottsfolket i Mora var att nya banor skulle läggas under sommaren. Men så blev inte fallet.

- Det här var sista gången Moraspelen avgörs på de här banorna. Blir det inga nya banor blir det heller inget Moraspelen, säger Stefan Henriksson som bland annat tvingades stryka tresteg ur programmet på grund av de dåliga banorna.

Nu var över 90 procent ungdomar. Att det var lågt deltagande på seniorsidan tror Stefan har med banornas beskaffenhet att göra.

- Ungdomarna bryr sig inte så mycket i hur banorna ser ut, de har roligt ändå. Däremot seniorerna ser mer till banornas kvalité. Och många vet att de är dåliga här Mora, menar Stefan.

Trots kvalitén på banorna blev det fina tävlingar.

På 400 meter gjorde Faluns Jon Andersson ett imponerande lopp. Jon som har sin specialitet på 800 meter, vann på fina 48.04, vilket också är nytt banrekord på Prästholmen. Det gamla hade IFK Moras Patrik Thollström och löd på 48.38 satt vid junior-SM 1992.

Damernas 3 000 meter blev en intressant föreställning.

Ingrid Vikman, IK Jarls duktiga skidtjej, gjorde debut som banlöpare. Ingrid som tävlar för IFK Mora när det gäller sommar-idrott, vann efter en hård duell med klubbkompisen Sofia Byhlinder.

- Det var kul att prova. Det här var mest på skoj. Det gick fort i början. Sofia drog upp farten, och jag tänkte bara att försöka hänga med henne, säger Ingrid som på upploppet sprang förbi Sofia. Därmed kan Ingrid Vikman lägga ytterligare en seger till den redan stora samling hon har från skidspåren.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons