Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rejäl genomkörare"

Annons

Tre individuella distanser simmar Lasse, förutom 100 fjäril även 50 fjäril och 100 fritt och han är mer intresserad av att göra bra tider än att vinna guldmedaljer. Även om den redan digra guldsamlingen från SM lär utökas med ett antal nya guld.

Sedan Lasse inledde sin comeback efter det fyra månader långa uppehållet har hans frisim fungerat betydligt bättre än fjärilssimmet.

- Men jag vet vad som inte fungerar i fjäril. Det är kickarna som inte stämmer och då faller hela simningen.

På 100 fjäril har han inte gjort bättre än 54,3 i år, vilket är över två sekunder sämre än hans svenska rekord.

- På SM vill jag göra under 53,5.

På 50 fjäril har han 24,1 som bäst i år.

- Där hoppas jag på en tid under 24 sekunder, i så fall det bästa jag gjort på ett SM.

På 100 fritt har han i år gjort 49,6, vilket bara är en tiondel sämre än den bästa tid han gjort otoppad.

- På SM hoppas jag kunna göra under 50 sekunder.

En sak som bekymrar Lasse inför SM-tävlingarna är startpallarna. Eftersom han använder sig av så kallad trackstart är han beroende av bra grepp och fäste just i startögonblicket.

- Och det brukar ofta vara gamla startpallar där det är svårt att få runt fingrarna. Men jag vet inte hur det är i Norrköping eftersom det var länge sedan jag tävlade där.

Årets höjdpunkt för simmarna är VM i Barcelona i slutet av juli och SM-tävlingarna blir sista chansen att kvala in i VM-truppen.

Åtta simmare är redan förhandsnominerade: Lars Frölander, Stefan Nystrand, Martin Gustavsson, Emma Igelström, Johanna Sjöberg, Therese Alshammar, Anna-Karin Kammerling och Josefin Lillhage.

Men förbundskapten Hasse Bergqvist hoppas på betydligt fler.

- Jag hoppas på tio-tolv simmare till och till 90 procent tror jag att kompletteringarna kommer att handla om platser till våra lagkappslag, säger Bergqvist.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons