Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehn rörd till tårar

Annons

- Nu kan ingen komma och säga att Little Big Horn bara har vunnit skitlopp från ledningen. Jag gillar verkligen den här "rackaren", fortsätter Samuel med darr på stämbanden.

Little Big Horn flög till ledningen in i första kurvan. Fick sedan bestämma takten men ut på sista rakan förvånade Torbjörn Jansson med att trycka upp farten med utvändige Bergshults Eping. En på förhand chanslös finalist.

- Jag förvånades över att Jansson körde mot mig. Innan slutkurvan ryckte jag huvan på Little Big Horn och redan 400 meter kvar, var Janssons häst trött, berättar Samuel och fortsätter:

- Mitt i sista kurvan drog jag upp "norska gasen" (skygglappar som fölls upp för hästens ögon) och så körde jag för allt vad Little Big Horn var värd.

Samuel Rehns hjälte fick förnyade krafter och rann iväg till en tämligen lätt finalseger med en längd till godo på favoritduon French Open och Ebel. Segertiden fina 15,5 med bilstart över medeldistans.

- Att Little Big Horn såg slagen ut på sista långsidan berodde mest på att han sprang och tjurade. Han är flegmatisk och gör ibland lite som han vill, fortsätter Samuel Rehn.

En olat Little Big Horn gärna får fortsätta med. För vem kan klaga när fyraåringen efter Tap In hela tiden fortsätter att vinna.

Lördagssegern var värd 170 000 och Little Big Horn har därmed sprungit in 484 000 kronor på 22 starter, varav elva har slutat med seger.

- Vilken häst jag har, slutar en lycklig Samuel Rehn, som nu dessutom har två V75-triumfer, en försöks- och finalseger, på meritlistan.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons