Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehn och skär amatör som gillar att vinna

Annons

Fyraåringen efter Tap In tog sig till klass II-finalen via försökssegern på Åby den 16 oktober. Efter den segern fick Little Big Horn en veckas vila och har sedan lufsat på i lugna skogsjobb.

- För att spetsa till honom inför finalerna får han gå några intervall i morgon (läs onsdag), berättar Samuel vidare.

Hur ser du på finalchansen?

- Finalloppen brukar vara bra, men stämmer allt som vid segern senast på Åby, kan det gå vägen, svarar han.

Vilka är värst emot?

- Ebel är bra men han drog ju svåra tolftespår i starten. French Open är en annan av favoriterna men han såg knackig ut vid segern senast, analyserar Samuel klurigt.

En V75-finalseger är stort men Samuel menar ändå att Good Griefs seger i "Sikta mot stjärnorna" på Mantorp för två år sedan är ett strå vassare.

- Good Grief besegrade bland annat Alien Chip den gången, vilken då var en av Europas bästa treåringar.

- Men en finalseger med Little Big Horn skulle i alla fall vara min näst största seger, säger Samuel och skrattar gott.

Ytterligare fem Rommehästar har lyckats med att kvala in till lördagens V75-finaler. Rommetränaren Jörgen Westholm har Non Stop Gossip med i klass I och Super Light i Gulddivisionen, tillika Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. Så här säger Westholm om finalchanserna:

- Super Light blir allt bättre. Senast spurtade han bra bakom Scarlet Knight och är han bland de tre även den här gången är jag mer än nöjd.

- Non Stop Gossip spurtade också bra senast. Formen är bra och vi fick ett bra läge. Det är bara att leva på hoppet om en bra placering.

Framtiden för Super Light ser för övrigt spännande ut.

- Meningen är att Super Light ska starta i Paris nästkommande lördag i Prix de Bretagne, som är ett av fyra uttagningslopp inför nästa års Prix d´Amerique, avslöjar Westholm.

Rommekollegan Mikael Lindmark har även han kvalat in två hästar till V75-finalerna. Stoet The Bad Bride i klass III och Nyby Exet i Gulddivisionen. Den sjätte Rommefinalisten på plats är Rommeamatören Susanne Richters speedkula Villevalle Victory, som startar i Silverfinalen.

Sex dalahästar i en V75-final är ett bra resultat bara det. Skulle sedan någon i sextetten lyckas med bedriften att vinna är det ytterligare ett bevis för att dalatravet står sig starkt i den tuffa konkurrensen.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons