Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regelstrul drabbar klubbar

/

Annons

Risken för en eventuell protest gör att Falu FK inte vågar chansa mot Östersund i eftermiddag.

- Men förhoppningsvis får vi ett klart besked på tisdag då Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté ska diskutera frågan, säger P-O Nordahl i Falu FK.

- Inte ens Svenska Fotbollförbundet kan svara utan att ha diskuterat.

Just oklarheten gör i alla fall att Falu FK av säkerhetsskäl håller Henrik Nordahl utanför truppen mot Östersund i morgon.

Samma osäkerhet gjorde att Korsnäs lät tre av sina ordinarie a-lagsspelare sitta på läktaren i den viktiga bottenmatchen mot Strand för en dryg vecka sedan.

Inte ens Lars Norman i Dalarnas Fotbollförbund kan svara entydigt.

- Problemet i det här fallet är att allsvenskan till och med division 3 lyder under Svenska Fotbollförbundet, serierna därunder lyder under Dalarnas FF. Och några klubbar har sina a-lag i Svenskas serier och u-lagen i våra.

Därför har det uppstått en gråzon, säger Lars.

Den uppstod när Dalarna införde den raka seriepyramiden inför årets säsong.

- Vi trodde vi var heltäckande i våra regler men var det tydligen inte så nu får vi försöka komplettera och förtydliga till klubbarna inför höststarten.

Enligt DFF:s tolkning så är u-lagsspelarnana avstängda även för a-lagsspel. Det gäller i alla fall från division 4 och neråt.

- Personligen tycker jag det är orättvist om lagen i trean och fyran ska behandlas olika. Men vi får väl se vad Svenska Fotbollförbundet säger, säger Norman.

P-O Nordahl i Falu FK tycker Dalarnas FF:s regler får orimliga konsekvenser:

- I det aktuella fallet hos oss betyder Dalarnas regler avstängning i sju veckor och nästan lika många matcher efter tre gula kort i ett u-lag. Det saknar all rimlighet. En grov utvisning brukar ju ge två-tre matcher.

- Dessutom är det ju viktigt att samma regler gäller oavsett från vilket distrikt klubbarna kommer.

På tisdag ska förhoppningsvis Svenska Fotbollförbundet i alla fall kunna ge ett svar på frågan:

Vilka regler gäller?

Mer läsning

Annons