Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Lill-Eken" kör för silver i SM

Annons

Nu är det inte så "bara", Bäcklund har vunnit 36 SM-deltävlingar tidigare.

Femte deltävlingen i rally-SM blev i stort sett avgörande för hela SM-serien.

Trots att Stig-Olov Walfridsson gjorde en tämligen blygsam insats blev det klart att han i år blir svensk mästare i stora grupp N.

Efter en kanoninsats av Tobias Johansson, där han vann klassen samtidigt som Patric Carlsson, SMK Nyköping, och Kenneth Bäcklund bröt, gjorde att det hela plötsligt blev en mycket öppen affär vem som skulle ta hem de övriga medaljerna i klassen.

Inför sista deltävlingen i Sandviken har Kenneth Bäcklund 37 poäng, Tobias Johansson 36, Daniel Carlsson 35 och Patric Carlsson 34.

- Jag snackade med Bäcklund här om dagen och han talade om att han inte tänkte ta stryk av någon junior, berättar Tobias Johansson.

Tobias är bara 20 år och kör sin första säsong i stora grupp N, Bäcklund har kört den klassen i elva år och är i dag över 40 år.

- Vi ska i alla fall köra om det, säger Johansson.

Efter motorhaveri i Linköping är Tony Lundgren, Ludvika MS, borta från tätstriden i junior-SM. Han räknar dock med att komma till start i Sandviken för att skaffa sig mer rutin i större tävlingar.

Övriga Dalaförare som finns med i startlistan är Jennie-Lee Hermansson, Vansbro MK, Fredrik Eljas, SMK Dala, Stig Björkman, Borlänge MK, Håkan Blomström, Horndals MK. Ytterligare några förare kör i Riksmästerskapet, som ingår i tävlingen i Sandviken, Anders Johnsén, Borlänge MK, Tomas Olsson, Borlänge MK och Markus Hällbo, Säters MK.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons