Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag sänker mig inte till Färjestads nivå"

Annons

– Jag har hittat fyra fall som är grövre än de som ledde till anmälningarna av Lodin och Olsson. Bland annat fula tacklingar i ryggen, säger ”Masken”.

Sportchef Carlssons upptäckter kommer dock inte att leda till någon anmälan till disciplinnämnden.

– Nej, jag tänker inte sänka mig ner till Färjestads nivå. De är dessutom inte karlar nog att stå för anmälan utan gömmer sig bakom läkarens namn.

I Leksand har irritationen var stor över anmälningarna i allmänhet och avstängningen av Christer Olsson i synnerhet.

– Christer har ju blivit dömd utan att bli hörd. Skulle han bli friad av nämnden kan man ju säga att han helt onödigt var avstängd i måndagsmatchen. Om det blir så, vad ska vi göra då? Spela om matchen eller??

Nu lär knappast Christer Olsson slippa undan ytterligare avstängning efter som nämnden stängde av honom i väntan på utredningen med motiveringen ”att det i slutändan är troligt att han drabbas av en diskvalifikation”.

– Hittills under säsongen har vi inte haft ett fall där disciplinnämnden valt att fria. Så det är inte mycket att hoppas på.

Domarna mot Christer Olsson och Hans Lodin kommer, i bästa fall, i dag, men sannolikheten är stor att både Olsson och Lodin är avstängda i kvällens match.

I så fall skulle Leksand bara ha fem a-lagsbackar tillgängliga för spel; Greg Brown, Jonas Elofsson, Daniel Jardemyr, Niklas Gällstedt och Lars Jonsson.

Ett väldigt tufft läge när du går in i en tredje kvartsfinalmatch mot Färjestad i underläge med 2–0 i matcher.

– I så fall kommer vi nog att gå runt på fem backar. Möjligen så kallar vi upp någon av de juniorbackar som tränat en del med oss. Vi har diskuterat det och i så fall ligger nog Elias Granath närmast till hands, säger tränaren, Jarmo Tolvanen, som också delar ut en känga till Färjestads tränare, Bengt-Åke Gustafsson:

– Bengt-Åke jobbade några år i Schweiz och där har jag hört att det hänt sådana här grejer och där kanske Bengt-Åke har lärt sig agera så här. Annars kan jag inte fatta det här. Men att han gör det i Sverige med den kultur vi har här, är patetiskt.

I Färjestad, som i och med segern senast slog Djurgårdens gamla rekord på elva raka segrar i SM-slutspelssammanhang, är Calle Steen, med en ond hälsena, det enda frågetecknet inför den tredje kvartsfinalmatchen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons