Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bullen" tränar Ludvika FK

Annons

- Det känns bra och det ska bli roligt att komma till Ludvika FK, säger Lars Björkman i en försiktig första kommentar till sitt nya tränarengagemang.

De senaste tre säsongerna har den snart 40-årige Falubon varit verksam i division 3-klubben Korsnäs IF, innan dess i Slätta SK.

- Det var egentligen inte meningen att jag skulle bli tränare. Jag spelade i Aspeboda när brorsan ringde och undrade om jag inte kunde tänka mig att bli spelande tränare. Så började det...

Och "Bullen" Björkman hade uppenbarligen tränarbegåvning. Han förde upp Aspeboda till division 4, fortsatte med att ta upp Slätta SK från trean till tvåan och andra säsongen i Korsnäs blev det avancemang även där.

- Det har gått bra där jag varit, konstaterar Björkman lugnt.

Hans tränarfilosofi är enkel:

- Jag tycker inte om att krångla till det. Det ska vara rakt och okomplicerat och jag vill gärna ha spelarnas synpunkter på det vi gör. Och på planen ska vi spela 4-4-2. Det är ett tryggt och stabilt system som alla behärskar.

Redan i fjol hade Peter Björk i LFK-styrelsen och Björkman en del kontakter men då blev det ingenting, bland annat på grund av familjesituationen.

Men när samme Björk slog en signal till Falun för någon vecka sedan tände det till.

Och i slutet på förra veckan var man överens.

- Jag har hand om mina barn varannan vecka och då blir det ett pass mindre för min del i Ludvika, berättar Lars Björkman.

- Men jag är säker på att "Musse" (El Hachmi) sköter träningen perfekt när inte jag är där.

Han såg inte Ludvika FK spela under säsongen och har dålig uppfattning om spelarmaterialet.

- Det ska jag och "Musse" sätta oss ned och gå igenom ganska snart, men jag tror det kan bli ganska bra. Det finns säkert flera unga och hungriga killar i klubben. För mig känns det som en utmaning med nya ansikten.

El Hachmi har jobbat med LFK:s juniorer de två senaste åren.

- Jag hade P16 dessförinnan och har följt killarna upp i juniorlaget. Det finns en del lovande killar, men helt klart behövs spelare utifrån, hävdar han.

Som 43-åring lägger Mustafa av som aktiv för att helt koncentrera sig på tränarjobbet i LFK.

Någon spelarfortsättning i Saxdalen-V/G blir det alltså inte.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons