Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvikstalangen Erica tog segertrippel

Annons

En vårtradition är Orsa cup för de alpina ungdomarna. Tvådagarstävlingen samlade närmare 600 startande ungdomar från hela Mellansverige. Trots det blev det en lång rad dalaframgångar.

Två dalaåkare lyckades vinna båda dagarna och det var duon Erica Hillrings, Rättvik och Alexander Hjort från Sälen.

Orsa cup, som består av lördagens storslalom samt söndagens super-G, där den senare tävlingen även ingår som en deltävling i Dalacupen, har blivit en tradition i början på april.

- Det var lite nervöst i tisdags när det var blött i backen, men sedan har vädret varit på vår sida, kommenterade tävlingsledaren Peter Mashur förutsättningarna.

I högt tempo och på perfekt underlag genomfördes närmare 1100 starter under de två dagarna.

Nordbacken i Grönklitt är perfekt för farttävlingar för ungdomar och hela arrangemanget är en förebild för hur en alpin tävling kan arrangeras.

- Det värmde extra mycket när Alexander Hjort från Sälen vid prisutdelningen tog mikrofonen och tackade för arrangemanget, sa Peter Mashur.

Det var inget problem för Alexander att trivas i Grönklitt. Båda dagarna såg han till att med starka andra åk att vinna äldsta pojkklassen.

Rättviks Erica Hillrings i yngsta flickklassen gjorde tvärtom och avgjorde i första åket båda dagarna.

Orsa cup räknas också samman av de två tävlingarna och då var givetvis Erica och Alexander med två segrar helt ohotade. Dalasegrar i Orsa cup noterade också Johan Lövgren, Rättvik och Anna Eriksson, Falun.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons