Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviksamatören som förvånar

Annons

Årets bidrag stavas Bertuzzi. I morgon startar hingsten i favoritposition i Svensk Uppfödningslöpning i V75 på Jägersro.

Förutom ära och berömmelse uppgår förstapriset, i landets största tvååringslopp, till 500 000 kronor.

En rejäl pott som kan bli ytterligare värdefull för samboparet Sölve Bäck/Catarina Hanell eftersom dottern, Malin Hanell, står som uppfödare för Bertuzzi (efter efter Buzzin Brian-Micla Maja).

Uppfödarpremien uppgår till 20 procent av vinstsumman.

Bertuzzi imponerade i uttagningsloppet på Solvalla som han vann säkert, trots en markförlust på cirka 40-talet meter efter startgalopp. Enda förlusten på fem försök, kom mot Tyson Hornline på Solvalla den 11 augusti.

Tyvärr fick tidningen ingen kontakt med Sölve Bäck, utan det var sambo Catarina som svarade, när tidningen ringde på Sölves mobiltelefon för en lägesrapport.

- Sölve åkte ner med hästen i dag (läs onsdag). För att kunna ladda upp i lugn och ro lämnade han sin biltelefon hemma. Det är många som ringer och undrar om Bertuzzi, suckar Catarina Hanell fram.

Tror vi det. Travsporten är en alldeles för stor företeelse, inte minst medialt sett, för att man som tränare ska undslippa att upplysa om sin hästs dagsform.

Så vi nöjer oss med att fråga om Catarina tänker se finalen på plats:

- Jag åker ner senare i veckan. Ett sådant här lopp vill man inte missa, avslutar Catarina Hanell.

Förhoppningsvis blir lördagens final en angenäm upplevelse.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons