Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik kvar i division två

Annons

- Skandal, dundrar Rättvikstränaren Torbjörn Nordin, som menar att läckaget i anläggningen i Hedslund borde åtgärdats för länge sedan.

Poängen mot Nyborg hjälpte föga. Rättvik spelar även nästa år i "tvåan".

Eftersom Karlsborg ganska enkelt manövrerade bort Umeå och Nyborg som redan var klara för uppflyttning så har Siljanslaget spelat klart för i år.

Nordin var ändå glad över poängen på Ön. Laget har under kvalspelet visat att de kan spela bra bandy. Bottennappet mot Karlsborg (1-12) var enda plumpen i protokollet.

Matchen mot Nyborg blev ganska välspelad. Laget följdes åt målmässigt och på slutet såg det ut som Rättvik skulle bärga båda poängen. Så blev det dock inte. Sekunder före slutsignalen tilldömdes Nyborg en straff som förvaltades på bästa vis.

Smolk i glädjebägaren var alltså att matchen fick flyttas trotalet mil norrut till Edsbyn. Läckaget i kylanläggningen på Hedslund upptäcktes i december. Nordin tror att problemet har förhalats från kommunens sida med tanke på att få ned driftskostnaderna.

- Det känns så.

Nordin menar att om samma problem hade uppstått i Edsbyn, Falun eller Leksand så hade det åtgärdats för länge sedan.

Imatchen mot Nyborg var Sebastian Sandgren utmärkt som libero, framåt tremålsskytten Andreas Gazett men även Johan Mans ska ha beröm.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons