Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik drar sig ur femman

Annons

- Vi har egentligen haft kris med folk under hela säsongen, men nu blev det ohållbart, säger Henrich Torstensson, fotbollsansvarig i IFK Rättvik.

Inför onsdagens match borta mot Hulån hade Henrich sju man att tillgå. Fler fanns inte tillgängliga.

- Jag började ana vilket håll det skulle gå, när det bara kom två (!) spelare till den senaste träningen. Då tog jag beslutet, och fick sektionen bakom mig, att vi skulle dra oss ur seriespelet.

- Jättetråkigt är det, och framförallt är det synd att vår handling påverkar de andra lagen i serien, fortsätter Torstensson.

Inför vissa matcher har Henrich i sista stund tvingats ringa ihop folk. I vissa matcher har dock Rättvik tvingats ställa upp utan avbytare.

- Många har inte tagit fotbollsspelandet tillräckligt seriöst. Jag har slitigt och hoppats, men, säger Henrich och blir plötsligen tyst.

Under sommaren har fler spelare lämnat in.

Studier och jobb på andra orter är en orsak - bristande intresse en annan.

Efter tolv omgångar, någon 13:e blev det inte, låg Rättvik tabelljumbo med tre segrar tagna, bland annat mot serieledande Gagnef!

- Jag har hela tiden tyckt att det funnits visst potential i laget, men målsättningen har varit att klara sig kvar i första hand. Nu blev det så här, och det känns inte det minsta roligt.

- Fler klubbar dras med samma problem som vi, det vet jag. Men jag hoppas innerligt att det inte blir några fler avhopp under pågående seriespel, fortsätter Henrich.

De fotbollsansvariga har redan pratat om framtiden, och som det ser ut nu kommer ändå klubben att anmäla ett lag till division VI-spel nästa säsong.

- Vi har bra snurr på ungdomsverksamheten i klubben och den ska vi värna om. Flera spelare, födda 1986, från P16-laget är överåriga nästa säsong och de ska slussas in i A-laget, slutar Torstensson.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons