Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik drar sig ur elitserien

Annons

uUr led är tiden. Efter SM- guld för slaktarna från Rättvik så sent som 2001 och 2002 är sagan slut. Efter en kortare telefonmöte på tisdagskvällen beslöts att laget i elfte timmen drar sig ur serien.

- Det blir inget, säger klubbens vice ordförande Johnny Stormats dystert.

Han menar att man hoppats in i det sista att det skulle lösa sig. Nu blev det som det blev. Rättvik finns inte med i årets elitserie. Stormats menar att med enhaltande styrelse går det inte att lasta över en massa uppgifterpå spelarna. Med alltför smått om folk i organisationen fanns det ingen återvändo. Hela åtta spelare har dessutom lämnat laget av olika anledningar.

- Det är hopplöst att få folk att hjälpa till i klubben, konstaterar Stormats.

Han tycker det är bittert inte minst med tanke på att klubben i år skulle ha firat 30- årsjubileum.

- Vi hade inte tänkt oss ett sånt här jubileum precis.

Trots allt finns ljuspunkter till det som hänt. Med en budget för elitseriespel finns förutsättningar att satsa än mer på ungdomarna.

Coachen och landslagspitchern, 42-årige Magnus Höglund, som gjort stora insatser för klubben under lång tid, tycker givetvis att det är tragiskt med Butchers plötsliga död. Hur det blir med honom själv och landslagskompisen Håkan Börjes framtid återstår att se men att Leksand Lumberjacks ligger bra till vill han inte förneka.

- Det ligger närmast tillhands, men i så fall väntar några veckors karens.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons