Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt recept på Romme

Annons

Kjell O Jonssons King One har hunnit bli nio år, men lider sannerligen inte av några ålderskrämpor. Tillsammans med sin ständige följeslagare Sören Eriksson vann han V5-avslutningen och 30 000 kronor i fin stil.

- Han har fler liv än katten!, utbrast tränare Jonsson i vinnarcirkeln efter segern.

King One har haft en lite tveksam formkurva på slutet. Till den här starten valde man att rycka alla fyra skor och köra barfota. En segermelodi.

- Han gick riktigt fort när jag laddade 500 meter från mål. Helt klart är han en barfotahäst, men han har ju inte fötter att trava så särskilt ofta, sade vinnarkusken Sören Eriksson.

Avestabaserade Fredrik Linder har med god marginal redan passerat sina siffror från i fjol. Den här kvällen inledde han med egentränade Einstein Broline, ett nyförvärv från Norge. I debuten för Fredrik på Solvalla för några veckor sedan såg hästen allt annat än bra ut. Att den gode Linder gjort något åt den saken kunde skönjas redan i värmningen den här gången. I loppet klev han resolut fram utvändigt om ledaren med ett drygt varv till mål. Därifrån hade ekipaget sedan händelserna under kontroll.

Ett än tuffare lopp fick Fredriks andra vinnare, Whooper Dooper Run. Det amatörtränade stoet från Östergötland blev över i tredjespår från start och det var först med ett drygt varv till mål som Linder kom fram utvändigt om ledaren. När vi lite till mans väntade på att Whopper Dooper Run skulle tröttna, klev hon i stället undan till en komfortabel seger över upploppet.

Så sent som i fredags var Samuel Rehn i Marsielle och såg sin egen topphäst Good Grief vinna lopp för Jörgen Westholm. I går måndag satt han själv i sulkyn bakom kallblodet Dajmen och bärgade en säker spetsseger.

Även om Samuel inte har ett lika framgångsrikt år bakom sig som det han hade 2005, så ligger han stadigt i topp bland landets amatörer. Bakom Dajmen är han dock ständig "catchdriver". Rolf Enberg i Sala är det som tränar den sexårige herren som nu tog andra segern för i år. Från springspår prickade Samuel perfekt och satt tidigt i ledningen. En position han sedan försvarade loppet igenom. Hårt betrodda Nordglöd gick åter ett starkt slutvarv från kön, men nådde inte längre fram än till ett andrapris den här gången.

Claes Sjöström är lärling på papperet, men väl så bra i vagnen som många proffs. Med East Tilly i ett långlopp vann han säkert efter ett lopp i tredje par utvändigt. Den här herren - East Tilly alltså - har från och till lite problem att hushålla med krafterna. Den här gången höll sig dock fyraåringen i skinnet och visade att han kan avancera en bit i klasserna.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons