Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasckar vidare som spelare

Annons

- Jag hade ju bestämt mig för att sluta och hade sagt det offentligt. Nu känns det lite konstigt när alla får veta att jag ändå spelar vidare.

Men Niclas har inget att skämmas för. Att snart 37 år fyllda (i mars) bli flitigt uppvaktad av Sveriges bästa fotbollslag är något att skrävla om när han blir gammal "på riktigt".

- Djurgården har varit på mig hela tiden och hört om jag inte kan fortsätta.

- Vi kom överens om att jag skulle vara med och spela två matcher på Kanarieöarna den här månaden, då det var många spelare borta på landslagsuppdrag och annat.

Efter att Niclas Rasck där spelat hela matchen som högerback mot ett sydkoreanskt lag (1-1) och därefter en halvlek mot norska Rosenborg (0-2) ökade djurgårdsledningens övertalningsförsök.

Och det gick hem.

- Vi fortsatte prata och eftersom jag känner att det fortfarande är kul att spela fotboll, så kom vi överens om att jag fortsätter. Sedan får vi se om det blir hela säsongen, men jag är i alla fall med än.

Niclas är noga med att poängtera att något kontrakt ännu inte är påskrivet.

- Helt säkert är det inte att jag fortsätter spela ända in i allsvenskan, men det lutar åt det. Först ska jag åka med laget till Sydafrika på ett träningsläger och därefter bestämmer jag mig definitivt.

Så sambon Jenny Langanger får med en lättare suck konstatera att Niclas blir borta en del framöver.

- När jag pratat med henne om det här har hon bara sagt: "Du kommer aldrig att sluta."

Han skrattar till lite förläget.

- Så länge man tycker det är kul och får chansen att fortsätta spela är det svårt att säga nej. Jag hinner nog göra annat sedan ändå.

Som att komma i gång med det jobb inom djurgårdsfotbollen han egentligen skulle sköta på heltid från och med nu. Nämligen att jobba med fys- och styrkebiten inom föreningens ungdomsverksamhet.

- Det jobbet kvarstår och jag ska åtminstone försöka komma i gång med det lite grann redan den här säsongen.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons