Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Randy hoppas på Mora

Annons

Kanadensaren hade tre framgångsrika tränarår i Ovansiljansklubben. Han förde klubben till spel i kvalserien 1997.

-Håkan Bogg , Mikael Simons och Martin Jansson är spelare som jag släppte fram under min tid i klubben, och som spelar eliseriehockey med Mora i dag. Det känns kul, säger Randy.

Redan under Randy Edmonds tid i klubben var det utstakade målet elitserien.

Ett mål som klubben nådde 2004.

-Jan Simons ska ha all kredit, han har hela tiden sett möjligheterna.

-Det var inte många som trodde det skulle gå, men Mora har alltid haft en stark organisation kring laget, säger Randy och fortsätter:

-Det skulle vara kul om klubben kunde hänga kvar, och få vara på den här nivån.

När det gäller Leksand så kallades han in som en "räddande ängel" i december 2003, för att stötta Jarmo Tolvanen i kampen att hålla laget kvar i elitserien.

Men mitt under brinnande kvalseriespel fick Randy och Jarmo gå.

-Om Mora fått ut maximalt sett till sina förutsättningar så gäller det motsatta Leksand. Klubben har några turbulenta år bakom sig, och nu gäller det att få ordning på allt, säger Randy och fortsätter:

-Får man det, då är Leksand ett lag för elitserien. Man har arenan, man har supportrarna och man har ett brett stöd även i övrigt. Förutsättningarna för att göra något riktigt bra finns där.

Går klubben upp den här säsongen?

-I och för sig har laget åkt på några tunga förluster, men jag tycker ändå att laget verkar vara på gång. Men det är en lång väg kvar.

Vad vet du om Borlänge?

-De gav mig chansen som tränare först av alla, för alltid en höjdpunkt i mitt liv. Jag hänger inte med så bra hur det går för dem, mer än att de spelar i division 1.

-Men det är viktigt för Mora och Leksand att det går bra för Borlänge, slutar Randy.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons