Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rally-SM "friar" till publiken

Annons

- Vi räknar med att minst 10 000 åskådare kommer att följa rallyt här i Falun. De största entusiasterna kommer att söka sig ut i skogen, det vet vi redan nu, säger Fredrik Eljas i arrangörsstaben.

- Men med en sådan här speciell publiksträcka, hoppas vi kunna locka hit sådana som vi annars inte nått, fortsätter Eljas.

Starten för rallyt kommer att ske mellan den gamla gymnastiksalen och materialförrådet.

Sedan tar sig bilarna via vårdhall och området vid miloverkstaden över Lugnetleden och ut i skogen.

- Publiken kommer att stå på första parkett och se bilarna dra i väg i full fart. Jag tror mycket på det här konceptet, med en sådan här publiksträcka, och att publiken dessutom kan följa arbetet på serviceplatsen på ett enkelt sätt, säger Lennart Pettersson, rallyts tävlingsledare.

Lennart gjorde sin första insats för SMK Dala vid SM-rallyt 1981. Nu är han framme vid sin stora examen.

- Jag har jobbat som tävlingsledare i samband med våra lokala tävlingar under många år, men en deltävling i SM är något helt annat, påpekar Lennart.

Med några månader kvar till tävling. Känns det nervöst?

- Nej, det tycker jag inte. Det känns bara bra och jag vet att vi har en pålitlig bemanning för att genomföra rallyt på bästa sätt. Jag litar på mina medarbetare.

Vad betyder det för SMK Dala att få genomföra ett sådant här stort rally?

- Mycket, skulle jag vilja säga. Det är ett stort förtroende vi fått, och jag hoppas vi kan ta tillvara på det så bra, att vi får fortsätta arrangera SM-tävlingar i rally, slutar Lennart.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons