Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med Lars i Leksand

Annons

- Jag har inte hört något på länge och nu är jag inställd på att spela för Leksand den här säsongen, säger Lars.

För tre år sedan gick Lars Jonsson redan som nummer sju i första rundan av NHL-draften. Han valdes av Boston Bruins och den då 18-årige backen spåddes en lysande framtid i hockeyrinkarna.

Åren efter NHL-draften har dock inte varit helt lyckade för Lars, som haft svårigheter att ta en ordinarie plats i Leksand.

Under den senaste säsongen blev han tidigt utlånad till Björklöven och det dröjde ända till slutet av säsongen, när slutspelet inleddes, innan han blev bofast i laget.

I kvartsfinalserien mot Färjestad var han en av Leksands bästa backar.

- Det kändes jäkligt bra då och det känns bra att ha det med sig när nästa säsong drar igång.

Och kommande säsong räknar han med att spela i Leksand. Boston Bruins svenske agent Sven-Åke Svensson pratade han med för drygt en månad sedan, men har efter det inte hört någonting.

- Jag vet inte vad Boston vill och ärligt talat har jag inte tänkt så mycket på det den senaste tiden. Kommer de med ett erbjudande får jag ta ställning till det då, men just nu är jag inställd på att fortsätta i Leksand.

Lars är bara 21 år och har ingen brådska att bli NHL-spelare och det skulle nog vara bra för honom att ha minst en säsong som etablerad elitseriespelare i ryggen innan han tar klivet över till NHL.

Efter den tunga uppbyggnadsträningen i maj och första halvan av juni, har Leksandsspelarna haft semester sedan midsommar.

Semester för elitidrottare betyder dock bara mindre träning än vanligt.

- Jag kör fem-sex pass varje vecka ändå och försöker få med både styrka och kondition. Jag försöker bygga på mig några kilo muskler samtidigt som jag vill förbättra konditionen.

Om Leksands trupp till den kommande säsongen säger han så här:

- Det ser bra ut, jag tycker att de fått ihop ett bra lag med en bra blandning.

Hur långt laget räcker i elitserien återstår att se. Likaså om Lars Jonsson växer ut till en elitserieback av hög klass.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons