Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rak seriepyramid dröjer

Annons

Lördagens representantskapsmöte i Borlänge, där 39 föreningar var närvarande, beslutade med stor majoritet att återremittera frågan till styrelsen.

Anledningen till återremissen för vidare utredning var att många klubbar tycker tiden är alldeles för knapp för att hinna anpassa sig till den nya seriepyramiden.

I den ska ju föreningarnas U-lag spela i seriesystemet mot a-lag och inte i egna utvecklingsserier.

- Jag tror det var ett ganska klokt beslut, säger Dalarnas Fotbollförbunds sekreterare Lars Norman.

- För förbundsstyrelsen var det absolut inget bakslag även om vi tillstyrkt motionen. Men jag tycker också att tiden kanske är väl knapp. Men eftersom motionerna från Kvarnsveden och Avesta AIK fanns var vi ju skyldiga att ta upp dem till behandling.

Nu blir det i stället en rejäl utredning av frågan.

- Vi ska bland annat åka ut i distriktet och prata med klubbarna vid zonvisa träffar, säger Norman.

Mycket handlar om information, kunskap och förberedelser. Något direkt motstånd mot att den införs uttalades inte på mötet.

Även om förbundsstyrelsen hade tillstyrkt den ganska revolutionerande förändringen av distriktets fotbollsserier fanns det tveksamheter och reservationer. Därför är Norman glad att frågan får mer tid:

- Vad hade hänt om vi genomfört förändringen utan att klubbarna varit tillräckligt insatta och förberedda och det blivit pannkaka av alltihop? Skulle vi ändra tillbaka efter ett år då? Det finns det andra distrikt som tvingats göra, säger Lars Norman.

Ytterligare en förändring kan bli aktuell inför 2007:

Kvalet till division 4 mellan tvåorna i division 5 plockas kanske bort.

Anledningen är att klassen på division 5-tvåorna anses vara för låg för att de ska ta plats från ett division 4-lag.

Däremot kan det bli smärre förändringar längst ner i damernas seriepyramid. Hur många lag som anmäler sig till division 4 och 5 avgör.

- Ja, det kan bli så att seriesegrarna i division 5 inte gör direkt upp i division 4. Om det blir en division 4-serie och tre division 5-grupper eller fler kommer bara två seriesegrare att gå upp efter kvalet.

Men det kan också bli två division 4-serier.

- Ja, om minst 51 lag anmäler sig till fyran och femman blir det så, säger DFF-sekreteraren.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons