Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rajajajala, Jimmy

Annons

Efter mardrömssäsongen i Degerfors, där en fotskada höll honom borta i tre månader, hoppades Jimmy Rajala slippa fortsatta problem när han skrev på ett ettårskontrakt med Falu BS i höstas.

Men i januari började problemen.

- Jag drog ut två tänder, en visdomstand och en annan. Då visade det sig att det blivit inflammation ända upp i bihålan, berättar Rajala.

En penicillinkur sattes in.

- Men jag trodde jag var stålmannen och började träna för fullt för tidigt, körde tre pass för två veckor sedan, och febern kom tillbaka, säger BS-anfallaren.

Penicillinkuren avslutades för en vecka sedan och nu känner han sig pigg igen.

- Men jag har missat två veckors träning, konstaterar Jimmy.

Efter att ha tränat extra när övriga laget hade ledigt i veckoslutet var dock supervärvningen i går kväll med för fullt när det nyblivna division 1-laget körde första träningen hemma på Kopparvallen.

- Jag är otroligt revanschsugen efter förra året och vill bli ännu bättre, säger han.

- Man kan inte blåsa på hur mycket som helst direkt heller. Men jag känner mig pigg och stark och hinner komma ikapp, det är jag inte orolig för. Har man en bra grundfysik tar det sex veckor att komma i toppform.

Assisterande tränaren Torbjörn Eriksson:

- På sex veckor hinner man göra ganska mycket. Och Jimmy har bra fysik. Sedan gäller det att få in honom i matchtempo. Men fram till premiären ska han vara i bra form, tror jag.

Första träningsmatchen efter smygpremiären mot Gefle, som Jimmy Rajala missade, spelas den 11 mars borta mot Västerås SK.

- Då siktar jag på att vara med. Det är bara genom matchträning som man kan komma i form så man orkar en hel match, säger han.

Har du kommit in bra i gänget?

- Absolut, men jag kände ju de flesta innan också.

MARKUS JOSEFSSON

ESBJÖRN JOHANSSON

Mer läsning

Annons