Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rainer dalabäst i cupavslutningen

Annons

Totalt fick 100 svenska åkare och 46 utländska åkare plats i startfältet.

Den första av de två tävlingarna vanns av norrmannen Lars Elton Myhre. Han var 14 hundradelar före Borlängegrabben Niklas Rainer.

IFK Moras Hans Olsson var näst bäste dalaåkare på en sjundeplats.

Men i den andra tävlingen var Niklas Rainer snabbast.

Niklas vann med 46 hundradelar före Oscar Andersson, Sundsvall. Hans Olsson var på nytt näst bäst av åkarna från Dalarna. Nu blev det en placering bättre än i första tävlingen.

- Det var en helt okej tävling. De fick flytta ner starten för det blåste för mycket, och det var ju bra. Men den här tävlingen betydde inte speciellt mycket för mig. Men det var kul att få vinna, det händer ju inte allt för ofta, säger Niklas.

Borlängegrabben Rainer har några tävlingar kvar innan han få ta semester.

- Jag skall köra ett par super-G i Norge. Sedan avslutar säsongen med Första Maj-Trofén i Funäsdalen.

Svenska Cupen omfattar nio tävlingar, där de sex bästa räknas. Totalsegrare i cupen blev finländaren Andreas Romar som skrapade ihop 386 poäng, Tvåa totalt blev Rättviks SLK:s Jörgen Ollas med 294 poäng.

I dag är damernas tur att göra upp, och en totalsegrare i cupen skall koras. Även damerna kommer att köra två slalomtävlingar under dagen.

Men nu är det slalom som gäller. Och det inte vilka tjejer som helst som gör upp, där vi får se en duell mellan bland annat fixstjärnan Anja Pärson och Rättvikstösen Therese Borssén.

Mer läsning

Annons