Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådström imponerar i sin comeback

Annons

Han leder nu rallyt med 40 sekunder - trots att han inte kört ett svenskt grusrally sedan 1996.

Ludvikas Tobias Johansson finns också med i huvudklassen i rallyt. Enligt resultatlistan ligger han efter första dagen tia i rallyt - 1.33 efter Rådström.

- Men det stämmer inte, suckar Tobias uppgivet, när vi når honom per telefon sent på fredagskvällen. Det har varit en massa strul med tiderna. Vi har drabbats på flera sträckor, men bara fått vissa fel rättade hittills. Och det har varit lika för de flesta. Jag tror att närmare 70 procent av förarna fått fel tider på någon sträcka.

Tobias gissar att han egentligen ligger dryga minuten efter Rådström.

- Och korrekta placeringen kan vara vad som helst mellan sju och tio, säger han.

Tobias har annars tagit det lungt i rallyt.

- Jag har räknat ut att om jag tar mig i mål, kommer jag att kunna ta en plats bland de sex-sju främsta, säger han. Därför kör jag på säkerhet. De flesta andra kör som dårar och det är massor med avkörningar och buckliga bilar. Jag tror knappt jag har en rispa på min Toyota.

Bland de som haft ordentliga problem under fredagen är Tobias klubbkamrat Fredrik Andersson. På sjunde sträckan tappade han närmare tio minuter, och ligger nu på en mycket blygsam 48:e plats bland de kvarvarande 50 förarna.

Totalt har 19 ekipage fått bryta under första dagen. Bland dessa återfinns Horndals Håkan Blomström (avkörning) och Borlänges Stig Björkman (motorbrand). Kvar i rallyt inför lördagens resterande nio specialsträckor finns Vansbros Hasse Gustafsson, som ligger 29:a, Borlänges Tommy Vestlund (36:a) och Vansbros Jennie-Lee Hermansson (43:a). Jennie-Lee är för övrigt den av dalaförarna som ligger bäst till i sin klass. Hon ligger med sin Volkswagen Polo på andra plats i klassen N1, 39,1 sekunder från klassledningen.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons