Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räcker Skogsmårdarnas styrka?

Annons

Malungs OK Skogsmårdarna suktar fortfarande efter en seger i någon av de stora kavlarna, Tiomila eller Jukkola.

I helgen får man en chans igen, då Jukkolakavlen avgörs i finska Jämi, norr om Tammerfors, och Malungs OK siktar högt upp på prispallen.

–Det känns som om det här är vår stora chans. Vi har nog aldrig haft ett bättre lag. Med Jimmy Birklin, Håkan Eriksson och Bernt Björnsgaard på de tre avslutande sträckorna känns det som att vi ska kunna matcha vilka konkurrenter som helst, om vi är med så långt, säger Malungs-coachen Mats Jönsson.

Laget att slå om man ska vinna en stor kavle är norska Halden, som är så gott som oslagbart.

För Malungs del kan det ses som en fördel att Jukkolakavlen har sju sträckor medan Tiomila har tio.

–På sju man håller vi en högre klass, menar Jönsson.

Det som bådar gott för Malungs OK är att alla lagmedlemmarna är friska och krya, i alla fall några dagar innan tävlingen.

Formen är också god.

–Alla våra löpare är i bästa form. Vi har satt in Jimmy på den snabba och lättlöpta femte sträckan. Håkan, som aldrig tycks bli för gammal, springer näst sist och som slutman har vi vår norske landslagsman Bernt som nyligen sprang skjortan av sina norska lagkamrater vid en uttagningstävling i Danmark. Det känns litet som det är vår tur nu, säger Jönsson.

I Malungs första lag springer i tur och ordning Niklas Lindberg, Anders Åkerman, Grant Bluett, Staffan Eriksson, Jimmy Birklin, Håkan Eriksson och Bernt Björnsgaard.

På papperet ser det lysande ut och klubben kanske kan få sin länge eftertraktade kavleseger nu. Det har varit nära ett par gånger förr i Jukkolakavlen.

Malung har också ett andralag i Finland. Det består av Jonas Birgersson, Lars Åkerman, Elis Bengtsson, Alf Nordanbro, Hans Daniels, Jan-Olov Matsson och Per Brandt.


ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons