Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puss, min stjärna

Annons

Stefan "Tarzan" Melander tyckte att hans världsstjärna behövde en genomkörare inför Sprintermästaren i Halmstad om några veckor. Han valde då Rättviksloppet för fyraåringar, med 150 000 kronor i förstapris. Något som den stora publiken, nästan 6 000 personer, tydligt uppskattade.

- Har man förmånen att träna en sådan här jättefin häst, tycker jag att man ska visa upp honom ute i landet också, sa Melander i vinnarcirkeln. Sedan lunkade Scarlet Knight upploppet ner i segerdefilering och stannade till lite då och då, för att låta sig beundras av sina fans.

Loppet i sig blev ganska odramatiskt. Scarlet Knight behövde långt ifrån visa hela sitt register för att vinna loppet. Det såg mer ut som ett snabbjobb hemma i Enköping.

- Han har tidigare haft en tendens att vilja dra på i sitt eget tempo i ledningen, men jag tycker det är dags att lära honom att gå bakifrån också, sa "Tarzan".

Scarlet Knight togs lugnt från sitt åttondespår och hittade direkt andra par utvändigt. Där satt Melander still och attacken sattes inte in förrän på den sista bortre långsidan. På några hundra meter avancerade han till ledningen och över upploppet var det som vanligt. Scarlet Knight försvann i från konkurrenterna med gott om krafter kvar.

- Han kändes lugn och fin hela vägen, vilket var det viktigaste, sa Stefan.

För säkerhets skull lade sambo Catarina Lundström beslag på andraplatsen också, med Hasse Hanover.

Fjolårets vinnare av det största treåringsloppet i USA - The Hambletonian - gjorde alltså vad han skulle, men nu väntar tuffare saker. Nästa uppgift blir storlopp i Halmstad och där kanske det värsta motståndet kommer från det egna stallet. "Världens kanske bästa häst", skanderade intervjuare Anders Klasson, men Melander gav svar på tal:

- Han är kanske inte ens bäst i stallet. Senast han mötte Gigant Neo fick han ju stryk...

Men den soliga eftermiddagen på Rättvik var i alla fall Scarlet Knight bäst - precis som väntat.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons