Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punka störde Ljungqvist

Annons

En punktering stoppade Marcus Ljungqvist i Hamburg Classic. På väg in i staden för andra gången gick däcket och Ljungqvist föll i fältet till en slutlig 84:e plats.

- Jag hade annars varit med i andra grupp i alla fall, säger Ljungqvist, som mest var besviken över hans team Liquigas-Bianchis insats.

- Det gick inte så där super. Vi hade behövt några bland de första tio, och så förlorade vi en cyklist i och med min punktering.

Hamburg Classic är för första året en tävling i pro-touren, och mätte 250 kilometer. Vann gjorde Filippo Pozzato, närmast före Luca Paolini och Allan Davis. Bäste Liquigas-Bianchi-cyklist blev till slut Marco Zanotti på 26:e plats. Ljungqvists teamkamrat Danilo di Luca leder touren sammanlagt.

För Marcus Ljungqvist väntar nu en längre semester. Närmaste tävlingen är Spanien runt i slutet av augusti.

- Benen känns okej efter touren (tour de france), men huvudet behöver vila. Så det blir lugnt i alla fall i en vecka innan jag börjar träna upp igen.

Granelid får uppskov

u IBF Falun gör allt för att få behålla nyckelspelaren Camilla Granelid, 32. Men det är inte anbud från andra klubbar som hotar, utan Camillas egen motivation.

Hon skulle på söndagen ha bestämt sig för sitt vara eller icke vara i IBF Falun, men har nu bett om - och fått - ytterligare uppskov.

- Jag har pratat med Mats Andreasson (klubbens sportchef) och vi kom överens om att jag får två veckor till att fundera. Under den tiden ska jag träna med laget.

Hon har inte tränat någon innebandy alls under sin semester och säger sig följaktligen inte veta om suget finns kvar. Det återstår att se vad det slutgiltiga beslutet blir.

Om två veckor vet vi.

MAGNUS ÖSTLUND

Mer läsning

Annons