Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord i Tällberg

Annons

3 Hur länge skulle hemmalaget hålla nollan?

3 Skulle Brage göra tvåsiffrigt?

3 Hade Tällberg förmågan att svara för ett spelmål?

Svaren blev: fem minuter, efter 80 minuter respektive nej tyvärr.

Men det var riktigt nära att den nya rekordpubliken, 358 personer, på Dalecarliavallen fick se Tällberg göra ett mål utöver handicapstraffarna.

Närmast att sätta dit den var duktige anfallaren Johan Westgärds efter en fin kombination med Jonas Sahlberg i mitten av den andra halvleken.

- Vi sa i halvtid att vi verkligen skulle försöka göra ett mål, men tyvärr så nådde jag inte riktigt fram, säger Westgärds.

Hoppet om att hemmalaget skulle kunna skaka Dalarnas bästa fobollslag försvann redan när fyramålskytten, Mounir Tajiou, gjorde sitt första mål efter bara fem minuter. Och redan då visste nog de flesta runt Tällbergs fotbollsmatta vart det skulle bära hän.

Fem minuter senare stod det 3-0 och Tällberg valde att reducera ställningen med två av sina handicapstraffar genom målvakten Andreas Bodin och Jonas Sahlberg.

Brage svarade dock med tre snabba mål och när sedan Andreas Bodin brände de två sista handicapstraffarna försvann även hoppet hos de mest hängivna Tällberganhängarna.

För Brages del blev det en dyrköpt finalplats. I den första halvleken fick mittfältaren Martin Carlsson en stämpling och stukade foten. Dessutom inträffade en otäck kollision i mitten av den andra halvleken då Brages båda mittbackar för dagen, Jonatan Lundevall och David Hindriks, nickade ihop.

Båda fick tas av planen och köras till Leksands vårdcentral. David slog upp ett jack i ögonbrynet, men värst var det för Jonatan som kände sig yr och illamående och befaras fått en hjärnskakning.

- Det är självklart olyckligt att vi drabbas av tre skador, men det är sånt som även kan hända på träning, säger Brages tränare Bernt Ljung, som annars var nöjd med vad laget presterade på plan.

- Jag tycker vi håller tempot väl uppe sen att det blir lite klackar och sånt får man ta.

Även Tällbergs tränare Tommy Stenius tyckte att hans lag gjort en godkänd instats.

- Vi försöker bjuda upp till dans och rulla bollen. Jag tycker spelarna ska ha all heder över den här insatsen.

023-935 02

Mer läsning

Annons