Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken sviker Mora IK

Annons

Och dåligt publikintresse har det varit under hela 1990-talet, bortsett säsongerna 1990/91 och 191/92 då publiksnittet låg på över 1 200 personer i grundserien.

Toppnoteringen är från säsongen 1990/91 då snittet låg på 1 265. Tränare var Leif Boork och Mora slutade tvåa i grundserien.

- En teori att det var mycket folk på matcherna de här säsongerna var att vi hade ett riktigt kanongäng med många profiler som Lasse Dahlström, Stefan Ketola, Christer Olsson, Ronnie Sundin och Johan Rosén bland annat, säger Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons.

Men Simons hittar kanske en annan förklaring också. Satsningen på Team 717. En satsning som gick ut att locka ungdomar till Smidjegrav för att titta på hockey.

- Det kan också vara en förklaring, menar Simons.

Från säsongen 1992/93 sjönk publiksnittet märkbart. Från omkring 1 200 de första säsongerna till omkring 700 åskådare, med bottennoteringen 1996/97 då snittet i grundserien bara var 580.

Säsongen 2001/02 sköt siffrorna i höjden igen, och anledningen var förstås ärkerivalen Leksands besök i allsvenskan.

Leksand drog ju som bekant i stort sett fulla hus var de än drog fram i allsvenskan.

Men Jan Simons vill inte se Leksand i allsvenskan.

- Enda orsaken skulle då vara för att lyfta publiksnittet. Det räcker med att möta dem i kvalserien, säger Simons med ett skratt.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons