Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pruppen" lovar seger mot Indianerna

Annons

- Man slutar aldrig att imponeras. Han kör sitt eget race och är verkligen i en klass för sig själv.

Masarnas lagledare, Hans-Erik "Pruppen" Andersson, är glad att han har världens bästa speedwayförare i sitt lag.

Det handlar förstås om Tony Rickardsson som i helgen vann den första GP-tävlingen på ett imponerande sätt. I kväll visar han upp sig på hemmabanan i Brovallen, när Masarna möter Indianerna.

Hittills har Tony tagit 42 poäng av 45 möjliga i elitserien. Hade det inte varit för ett stopp i hemmamatchen mot Västervik hade Tony ståtat med maximala 45 poäng.

- Han är i en otrolig form.

Tony följde upp lördagens seger med att köra hem nio poäng på tre heat för sin polska klubb Torun i segermatchen mot Pila med 58-31.

- Han lät väl de andra köra när segern var klar, säger Pruppen.

Det är för övrigt inget fel på formen hos övriga masar heller. Leigh Adams tog 14+1 och Magnus Zetterström 11 i sina polska matcher i helgen.

Förra veckan vann Masarna bortamatchen mot Indianerna med 54-42. På hemmabanan i Brovallen finns det inget som talar för att Indianerna ska ta revansch.

- Nej, jag törs faktiskt lova seger, säger "Pruppen".

Indianerna har vaskat om en del i sitt lag. Ex-masen och polacken Miroslaw Kowalik var först anmäld, men han kommer inte. Problem med maskinerna uppges vara anledningen till att Kowalik ersätts av landsmannen Robert Dados. Det lär inte spela någon roll hur Indianerna mönstrar sitt lag. Allt annat än att Masarna vinner och står på full pott, tio poäng, efter fyra omgångar, får betecknas som en präktig skräll.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons