Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesten hjälpte

Annons

Den som vill överklaga DOF:s godkännande av tävlingen kan nämligen göra det till Svenska Orienteringsförbundet senast 14 dagar efter DOF-beslutet.

Hur utslaget blir där i så fall låter vi vara osagt, klart är i alla fall att DOF anser sig ha ordentligt på fötterna när det gäller sitt ställningstagande.

-När jag fick alla fakta framför mig tyckte jag inte det var ett svårt beslut att fatta, säger DOF-ord-förande Gunnar Löfkvist.

Vad hela saken handlade om var ett "kryss" vid en broövergång, där några av de tävlandet sett krysset som en bromarkering och inte som en förbjuden passage.

I sitt beslut skriver DOF bland annat: "Krysset har använts helt enligt tävlingsreglernas TB 16.15, TR 5.13.1 vid förbjuden väg" och att "arrangören informerat på lämpligt sätt via speakern vid den samling som angavs i PM till klockan 13.40 för gemensam avgång till karantän".

- På de kartor vi tittat på är det ingen tvekan om att det är ett kryss, det finns ingen liknelse med en broövergång, kommenterar Gunnar Löfkvist.

En som i högsta grad berörs av DOF:s utslag är H21-vinnaren, David Andersson.

-Det har varit svårt att vinna den här tävlingen måste jag säga. Ett riktigt långlopp, skrattar han.

-Men nu är jag nöjd, nu ser jag fram mot finalen på Djurgården och hoppas att den långa väntan på besked är över.

Kan den vara. Men, som sagt, det går att protestera till högre instans än en gång för den som vill.

Knappast troligt dock, DOF-analysen tycks vara tillräckligt väl underbyggd för att någon skulle vilja fortsätta "långbänken" ytterligare en tid.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons