Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Programenlig BHK-seger

Annons

I första halvlek var det aningen darrigt.

- Jag är nöjd med andra halvleken. Första var inte så bra, säger BHK-tränaren, Hans-Martin Isberg.

Hemmalaget började lite sömnigt samtidigt som Hallstahammar var förvånansvärt piggt inledningsvis. Lagen följdes åt till 10-10.

- Vi spelade med en ovan uppställning till en början. Sedan blev det svårt när motståndarna drog ned tempot, säger Isberg.

Hallsta tog ledningen med 10-11 och då såg det inte så bra ut för BHK. Men tränare Isberg gjorde ett lyckat drag med fem minuter kvar av första halvlek.

- Michael Mattsson har varit sliten och inte tränat under veckan. Så jag lät honom komma in, berättar Isberg.

Och Micke var spelsugen till tusen, det syntes. Han höll en egen liten show och gjorde fyra raka mål och gav sitt BHK ledningen med 15-11 i halvtid.

BHK-maskinen körde över Hallstahammar i andra halvlek. Gästerna hade tunt med spelare och tröttnade mer och mer ju längre matchen led.

- Jag är väldigt nöjd med vår andra halvlek. Då fick vi ordning på grejorna och kunde spela ut. Skönt att vi gjorde många mål också, tyckte Isberg.

Och nog syntes det att Micke Mattsson betyder mycket. Med honom på planen får BHK ett helt annat tempo och skytte.

I och med segern behåller BHK ledningen i serien med två matcher kvar, Örebro och GP, båda hemma.

- Hoppas att vi kan greja det här nu. Vi har råd att tappa en poäng, inte mer. Nyckelmatchen är Örebro. En vinst där skulle inte sitta fel.

Förra helgens poängförlust mot Eksjö var onödig.

- Ja, verkligen. Det skulle vara skönt att fixa det här utan kvalspel, för det är något jag inte gillar, avslöjar Hans-Martin Isberg.

Bäst i Borlänge var Michael Mattsson. Målvakten Johan Parmbäck var säkerheten själv i målet och Patrik Stenbergs kontringsspel var glädjande att se.

I Göksten var kantspelaren Dennis Woldert bäst.

BHK-HALLSTAHAMMAR

30-19 (15-11)

Målen, BHK: Michael Mattsson 7, Patrik Stenberg 6, Erik Axelsson 5, Kim Stenberg 4, Erik Andersson 2, Henrik Näslund 2, Olle Björk 2, Martin Dimtrén, Marcus Nilsson. Dennis Woldert 7, Jonas Andersson 5, Henrik Jakobsson 2, Anders Tibbling 2, Jonny Näslund, Daniel Gustavsson, Martin Andersson.

Mer läsning

Annons