Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffs kör för Falu CK

Annons

Även Moragrabben Nicklas Axelsson har tackat nej till SM. Han kör en tävling i Spanien samma helg.

- Nu när vi hittat en bra tävling kan jag inte tacka nej, motiverar Nicklas sitt avhopp.

Med Marcus Ljungqvist och stallkamraten i Liquigas/Bianchi-stallet Magnus Bäckstedt samt Nicklas Axelsson på startlinjen kommer Solleröloppet rent tävlingsmässigt få betydligt högre status än SM.

Marcus Ljungquist och Magnus Bäckstedt kommer båda att tävla för Falu CK.

- Ja, det är klart. Jag pratade med Marcus i går (läs tisdag) och fick det bekräftat, säger Falu CK:s ordförande Peter Sjölund.

- Det här är ett rejält lyft för klubben och satsningen ingår i vår vision 2006 - en strategi för att etablera Falu CK på högsta elitnivå och samla alla talangfulla cyklister som bor i Falun men tävlar för andra klubbar i Sverige, säger Sjölund.

Marcus Ljungqvist har Falu CK som moderklubb, och i de få tävlingar som han kör hemma i Sverige har det varit i den grön/vita dressen.

Magnus Bäckstedt har kört för Kopparbergs CK när tävlat här hemma.

- Men han har ingen licens för Kopparberg, och de har inga åkare heller. Så han och Marcus tyckte att de kunde köra ihop i Falu CK, säger Sjölund.

Men det finns ett antal åkare som har kapacitet att utmana Liquigas-åkarna.

Hemmahoppet John Nilsson, som till vardags tävlar som proffs i det lilla franska stallet Auber 93. John har under sina fem år i Frankrike bara blivit bättre och bättre. En proffsseger har han tagit i år.

Nicklas Axelssons start kommer att bli intressant att följa. Den nya tuffare banan i Solleröloppet kommer att passa urstarke Nicklas perfekt.

- Är formen bra är det inte helt fel med lite backar, säger Nicklas.

Solleröloppet blir Nicklas Axelssons första start på svensk mark efter dopningsavstängningen.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons