Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem för Umeås världscuptävlingar

Annons

Den 21-22 februari 2004 avgörs Sveriges årliga tvådagars-WC-tävlingar.

Den här säsongen med Umeå som arrangör.

Är det tänkt.

Men arrangörsföreningen, IFK Umeå, har några hektiska veckor bakom sig.

Och framför sig.

I sommar stod det klart att Umeå kommun var tvungen att hugga ner 400 träd runt idrottsplatsen Gammlia, då skidbanan, av internationella skidförbundets inspektörer, på vissa ställen ansågs vara för smal.

- Vi fick beskedet alldeles innan semestrarna och när vi kom tillbaka blev det en väldig tidspress, då en ny inspektion skulle göras den 15 september, säger Knut Engman, ordförande i IFK Umeå.

Ännu större problem blev det när klubben fick veta att Umeå kommun inte kunde ta beslut om att avverka de 400 träden förrän på tekniska nämndens ordinarie möte den 20 augusti.

- Vi har jobbat hårt med att skaffa fram bra underlag för beslutsfattarna och som jag ser det är det inget som talar för att man ska rösta nej till att ta bort de här träden, säger Knut Engman.

Umeåordföranden var dock länge orolig för att arrangörerna inte skulle hinna få banan i ordning till inspektionen den 15 september.

- Men jag har undersökt saken och konstaterat att allt inte behöver vara klart fram till dess. Det räcker med att vi gör tillräckligt för att visa att vi är på gång med det. Och det hinner vi, så jag är inte längre särskilt orolig för att mista tävlingarna, säger Engman.

Lars Eggertz, ordförande i Svenska Skidspelen, har de senaste veckorna följt utvecklingen uppe i Umeå med största intresse.

I går pustade han ut...

- Kan inte Umeå arrangera världscuptävlingarna måste Svenska Skidförbundet hitta en annan arrangör inom landet, och som jag ser det går det inte att lösa på något annat ställe än i Falun. Så det här beskedet var bra för oss, då vi ligger långt framme i planeringen för vår världscuptävling i januari och i så fall skulle få kasta om allt igen, säger Lars Eggertz.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons