Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prestationer som ger hopp

Annons

ROVANIEMI FOTBOLL/Milano

Johan Eriksson fortsatte sin bekräftelse på att formen är på väg genom att bli elva i den fjärde deltävlingen i Continentalcupen i Rovaniemi.

Johan hoppade 93 och 93,5 meter och blev ännu en gång bäste svensk i tävlingen som är närmast under världscupen i status.

Isak Grimholm blev nummer 13.

Isak har snabbt hittat tillbaka till formen efter sin långa rehabilitering efter skadan i vintras.

För Andreas Arén från Falun och Jakob Grimholm blev inte tävlingen lika lyckad som provomgången där bägge hade hopp som med god marginal var bland de 20 bästa.

- Säsongsupptakten lovar gott för framtiden, säger coachen Wolfgang Hartmann.

- Sverige har fått med minst en hoppare till final i alla tävlingar vi ställt upp i, tre Världscup och fyra CoC. I de fyra tävlingarna i Rovaniemi har samtliga hoppare gått till final i minst en tävling var. Det känns jätteskönt att vi nu har ett helt lag som kan göra resultat. Det innebär naturligtvis att trycket på den enskilde minskar, säger Wolfgang Hartmann.

Mål av Zlatan i nionde raka

Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål och passade fram till ett när Inter besegrade Messina med 2-0 hemma på Giuseppe Meazza-stadion i Milano. Svensken gjorde målet med vänsterfoten efter att ha sprungit sig loss strax innanför straffområdet och fått en perfekt passning av försvararen Sisenando Maicon.

Inters första mål i början av första halvlek var väldigt snyggt, Ibrahimovic nickade bollen till Marco Materazzi som med en läcker cykelspark satte bollen i mål.

Inter är fortfarande obesegrat och toppar serie A på 42 poäng, sju poäng före Roma som på söndagskvällen vann toppmötet i serie A hemma på Olympiastadion med hela 4-0 mot Palermo. Första målet snyggt inskjutet av Alessandro Mancini i slutet av den första halvleken. Francesco Totti gjorde 2-0 på straff. Mancini gjorde sitt andra och Romas tredje mål i den 84:e minuten och på tilläggstid gjorde Palermo självmål.

Ibrahimovic spelade hela matchen och var inblandad i mycket i Milanolaget. Han hade bland annat en nick i ribban i den första halvleken. Med sina sju ligamål ligger han på delad åttonde plats i skytteligan. Totti toppar på tio mål.

HANS DAHL (TT-REUTERS)

Mer läsning

Annons