Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärtvåan "Karro" går mot ny vår

Annons

Det är en lårmuskel som gäckat exvärldsmästarinnan från Domnarvet under vintern. Skadan har varit så allvarlig att hon tvingats avstå från löpträning under flera månader. Den sista tiden, efter hjälp från sjukgymnasten Anders Åkerman i Borlänge, har det lossnat. Redan vid elitseriepremiären på annandagen visade Karolina gryende form.

- Nu känns det bra igen. Det gick inte framåt alls ett tag i februari och då var läget hopplöst, säger Höjsgaard som gör en sista satsning mot VM i Danmark i augusti.

Brösarps backar där elitserien fyrades av gav en utmärkt försmak av vad som väntar på VM. Öppen lövskog och branta sugande backar.

- Jag var inte helt slut då jag kom i mål och det är bra när jag inte alls är fulltränad. Den här premiären är jag jättenöjd med, säger Höjsgaard.

Sprintmästarinnan från i lördags, Emma Engstrand, Stora Tuna, gjorde ett nytt bra lopp och blev tvåa, straffad med en minut och 40 sekunder av ryskan Tanja Ryabkina som springer för stockholmsklubben Hellas. Emmas största tidsförlust kom i starten.

- Jag hade läst fel på startlistan och tittat på Anna Mårsells tid. Jag höll på att värma upp när någon ropade att jag hade startat.

När hon fått av överdragsjackan och ordnat kompass och annan utrustning på plats hade nästan en minut gått från ordinarie starttid. Stressande förstås.

- Visst blev jag uppjagad men jag tyckte nog ändå att jag hanterade situationen ganska bra, säger Emma.

I skogen hade Engstrand inga större problem men formstarka ryskan Ryabkina kunde varken hon eller Höjsgaard rå på. Båda har ändå slagläge inför kommande deltävlingar.

I herrklassen gladde Niclas Jonasson, Leksand, med ett bra långdistansbesked. Jonasson blev femma, 2.18 efter ryssen Valentin Novikov, fjolårsmästaren som vann direkt. Moras Martin Johansson hade en bra tid på gång, men för andra gången under påsken diskades han för felstämpling.

Elitserien fortsätter med två tävlingar i Tibro kommande helg, en medeldistans och en långdistans.

HENRIK ERICKSON

Mer läsning

Annons