Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärdags för Mora IK

Annons

- Att möta en nykomling i premiären är det värsta man kan göra, de har allt att vinna, säger Mats Grötting, Mora IK:s assisterande tränare.

- Det är en perfekt start att få inleda borta mot en av serie-favoriterna. De har all press på sig. För dem är det ju bara seger som räknas mot oss "bönder" nerifrån Småland, säger Nybrotränaren Lenny Eriksson till Nybros hemsida.

Mora IK har missat spel i

superallsvenskan de två senaste säsongerna, men nu ska klubben dit.

- Vårt mål är superallsvenskan. Det har sett bra ut under försäsongen och jag känner mig harmonisk inför säsongen som stundar, säger Grötting.

Mora IK har några spelare på skadelistan inför premiären: Backen Johan Westäng är sedan tidigare långtidsskadad med axelproblem. Thomas Ring har problem med ljumskarna och Mikael Simons med ett knä.

- Sedan har Anders Broberg problem med en handled och Thomas Skogs har varit sjuk, så det finns ett litet frågetecken kring deras medverkan, säger Mats Grötting.

Jämför årets lag med fjol-årets?

- Backsidan är betydligt stabilare, framförallt har vi fler konstruktiva spelare. Jag tycker vi har ett bra backmaterial där Mathias Pihlström och Peter Nolander varit de främsta under försäsongen.

Nykomlingen Nybro kan man faktiskt kalla för en liten dalakoloni. Inte mindre än sju spelare i a-truppen har tidigare spelat i en dalaklubb:

Andreas Högosta (Leksand), Mikael Mattsson (Mora), Jonas Rosborg (Mora), Henrik Persson (Ludvika/Leksand), Daniel Persson (Ludvika/Leksand), Jonas Nilsson (Borlänge/Leksand/Mora) samt Anders Hultdin (Borlänge/Mora).

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons