Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär med stora problem

Annons

Han körde trots kopplingsproblem upp sig till en niondeplats i första racet. Problemen fortsatte även i det andra racet, vilket gjorde att han placerade sig bland de sämsta.

- Synd med tanke på att vi hade bra racetempo. Det var saker som gick sönder, som inte ska gå sönder. Det är bara att bita ihop och komma igen, säger Tomas Engström.

För Janne Lindblom blev helgens facit ett brutet lopp och en andraplats i privatcupen. Lindblom fick ett haveri i det första racet, vilket gjorde att han var tvungen att bryta.

I det andra racet fick han starta från depån, men gjorde en strong uppkörning, och kom i mål som tvåa i privatcupen efter förhandsfavoriten Peo Norén. Det var med en viss bitterhet som Lindblom konstaterade att:

- Nu fick vi bevis på att vi andra i privatcupen inte har en sportslig chans mot Noréns BMW. Med den bilen kan man ligga i toppen av STCC, medan våra bilar är alldeles för tunga för att hänga med. Man får nog se över det här innan det är för sent, menar Lindblom.

För Daniel Haglöf i S60 challenge gick det desto bättre. Dubbelseger blev hans facit i helgen och han var förstås helnöjd.

- I lördagens race startade jag i pole och kunde dra ifrån direkt, så det loppet blev helt odramatiskt. I det andra racet startade jag åtta, men kom iväg bra och plockade i stort sett en bil varje varv.

Med tre varv kvar var jag i ledning och kunde hålla undan. Det här är helt fantastiskt, jag är tvärnöjd, säger en lycklig Daniel Haglöf.

THOMAS ESSBORG

Mer läsning

Annons