Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär med solglans

Annons

Jessica var tidigt med i täten efter starten vid Standens skola och på upploppet gjorde hon ett ryck som gjorde att hon kunde gå i mål före alla startande i klassen pojkar och flickor upptill sju år. Christofer Halvarsson, IFK Mora, var ett annat pigg löpare som tog en knivskarp seger i pojkar 11, 1,5 km.

En timme efter att de tre ungdomsklasserna gått i mål, startade den på förhand spännande tävlingsklass herr och dam på åtta kilometer runt de centrala delarna i Mora.

Efter de första fyra kilometerna var det fortfarande ovisst i de båda klassernas vad segrarna skulle hamna. Karlstadslöparen Dan Enkvist och moralöparen Andreas Hårrskog var två av löparna som följdes åt i täten på herrsidan.

Det tydde på att en tuff spurt dem emellan var att vänta, vilket nästan stämde. Dan Enkvist gjorde ett ryck ungefär 1300 meter innan mål och fick en knapp ledning som han kunde hålla över mållinjen. Kort därefter sprang IFK Moras Andreas Hårrskog i mål på silverplats.

- Det kändes tungt i dag. Jag laddar inför SM i Karlstad nu i veckan, men det var kanon kul att jag lyckades vinna i Mora. Det var en rolig bana och jag kommer garanterat tillbaka, säger Dan Enkvist som kommer att tävla på 5 000 meter vid SM i Karlstad till kommande helg.

På damsidan visade Elisabeth Engström att hennes fina form fortfarande håller i sig i år. Hon hade en komfortabel ledning vid fyra kilometers varvningen och fortsatte att hålla ett bra tempo under loppet, och övertygande kunde hon vinna damklassen.

- Jag fick slita i dag. Den flacka banan passade mig, men jag kände mig seg under hela loppet. Kul att jag vann till slut, säger Elisabeth Engström, som laddar inför SM i Karlstad på fredag, då hon ska springa 10 000 meter.

Morarundans premiär hade lockat omkring 200 startande och arrangerande IFK Mora friidrott kunde glädjas åt att första årgången bjöd på ett soligt kvällsväder.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons